Waarom word mijn website niet gevonden in Google?

Site niet vindbaar in de zoekmachine? Vaak is hier een logische verklaring voor.

Waarom wordt mijn site niet gevonden in google?

Vaak is er op deze kreet om hulp een logisch verklaring. Bijvoorbeeld als je site nog maar net online is zal je site niet direct in Google te vinden zijn. Hieronder hebben we nog enkele ander mogelijkheden beschreven.

Controleer of de zoekmachine je site heeft geïndexeerd

Controleer als eerste of je website überhaupt in Google staat. Dit kun je doen door in google de volgende zoekopdracht uit te voeren:

site:domeinnaam.nl

Als het goed is krijg je als resultaat een overzicht van alle pagina’s die geïndexeerd zijn.

Er wordt nog niet of niet genoeg gelinkt naar je website

Zoekmachines zullen een website pas indexeren en opnemen als andere sites naar jou website linken. Of de site is aangemeld bij Google webmaster tools. Ze moeten de site ergens leren kennen.

Veel links van gerelateerde en goede websites zorgen tegelijk voor een hogere waardering voor Google Als er gelinkt wordt naar jou website zullen zoekmachines deze vanzelf gaan indexeren. Let er wel op dat het relevante links moeten zijn.

Pas een paar dagen online

Is je site pas net online? Dan duurt het nog even voordat de site wordt bezocht door Google. Afhankelijk van een aantal factoren kan dit enkele dagen tot enkele weken duren.

Het gaat meestal sneller als de site aangemeld wordt bij Google Search Console (ook wel Webmastertools genoemd).

De website is geheel opgebouwd in Flash

Flash is al een wat verouderde techniek. Met flash kan Google de tekst niet doorlezen en zal jouw website waarschijnlijk veel slechter worden geïndexeerd.

Als een website in Flash is gemaakt zal er tegenwoordig ook in Search Console een melding worden getoond. Mijn advies is in dit geval om een nieuwe website te laten ontwikkelen.

Zoekwoorden worden niet gebruikt op de site

Om op bepaalde termen gevonden te worden, moet je er voor zorgen dat deze ook worden gebruikt in jouw web teksten, anders zullen zoekmachines jouw site als niet relevant voor deze zoekwoorden/keywords beschouwen.

Doe zoekwoorden onderzoek en kijk of er überhaupt wel mensen zoeken naar het onderwerp waar je over schrijft. Dit kan o.a. in de zoekwoord.nl zoekwoorden tool.

Zorg voor goede, gerelateerde content en afwisselend taalgebruik.

De site is gemarkeerd als spam

Je site is gemarkeerd als spam, is gehackt of heeft materiaal wat volgens Google onethisch is. Daardoor is je site vaak verwijderd uit Google of een stuk lager gezet in de zoekmachine. Ook hier zal o.a. Google een melding van weergeven in Search Console.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *