Spintax

Wat is Spintax?

Wat is Spintax?

Wat is spintax? Spintax zijn meerdere tekst variaties in een tekst. Door deze te spinnen verschijnt er iedere keer een heel andere tekst. Dit is mooi, zo hoef je niet tientallen keren hetzelfde verhaal anders op te schrijven maar kun je gewoon andere teksten genereren.

Het woord Spintax komt van het woord ‘spinning syntax’. Het is een format dat wordt gebruikt door artikelspinnersoftware en natuurlijk de bovenstaande tool.

Spintax schrijven

Spintax schrijf je door teksten binnen brackets te zetten. De openingsbracket { geeft het begin van varianten aan en de sluitings bracket } geeft het einde van een reeks varianten aan. Verschillende varianten worden gescheiden doormiddel van een scheidingteken |. 

Een stukje spintax tekst is dus {zoekwoord|zoekterm}. Hierbij word per keer dat de spintax opnieuw wordt gegenereerd random gekozen tussen de variant met een spatie er tussen en de variant zonder spatie.

Waar worden Spintax teksten voor gebruikt?

Spintax word voornamelijk gebruikt voor linkbuilding om semi-unieke content te kunnen leveren aan externe sites maar wordt ook gebruikt voor eigen website teksten met Mass Page Creators.

Creëer altijd voor dat je aan de slag gaat met spintax goede basis teksten. Met een goede tekst als startpunt kom je vaak velen malen verder.